GERALDINE



Mina vänner säger att det är en helt ny jag, håller ni med?

-

Alldeles för mycket i skolan just nu - därav inte alls någon bloggning nästan.
Men kan ju berätta att jag just nu håller på att klippa lugg, den du!

Bildbevis kommer senare, woho.

WILL WE LET IT DIE?

Här kommer föresten svaren till era frågor som ni ställde i min lilla frågestund;



Önskeyrke?

Åh, jättesvår fråga! Jag vill egentligen bli en massa saker. Jag skulle vilja jobba på stora konsertarenor som eventarrangör (lite så som min chef max jobbar i dagsläget på maxim), bli en otroligt känd heltidssångerska, bli makeup-artist och en massa annat smått och gott!

Vilken är din favoritkaka?

Jag älskar alla kakor i alla dess former, jag är ett riktigt litet kakmonster! Var jag tvungen att välja en speciell kaka skulle jag nog välja morotskaka eller schackrutor!

Hur vill du att din framtid ska se ut?


Satt faktiskt och pratade lite smått om framtiden med Johan idag, lite smått ironiskt dock - men ändå! Jag vill ha en hel drös med pengar så att jag slipper tänka på vad jag kan och inte kan köpa. Jag vill vara gift med Felix och ha flera barn med honom. Jag vill kunna åka ut på helgerna tillsammans med min familj och våra vänner och leka i lekparker med barnen och käka picnic och mysa. Jag vill vara lika kär i min baby då som jag är nu, vilket jag faktiskt tror på. Egentligen så ser jag ingenting annat i min framtid än Felix, och jag vill nog inte se så mycket annat heller. Han är min framtid helt enkelt och min kärlek till honom är oändlig, gränslös och äkta ♥

Favoritplagg?

Jag är helt besatt av skor, som ni kanske vet? Men skor är väl kanske inget plagg, så då får jag nog säga linnen - cause' I love em' too! Helst med något coolt tryck, typ bandloggor osv!

Bloggidol?

Oj, jag har nog egentligen ingen bloggidol men jag har oändligt många favoritbloggar! Hoppas att det är okej att jag ger dig flera svar på denna? Här kommer en liten lista iaf, utan inbördes ordning - alla har en lika stor plats i mitt blogghjärta.

- http://robertpattinson.blogg.se/
- http://ssanibo.blogg.se/
- http://kissamiss.blogg.se/
- http://kenzas.se/
- http://www.rodeo.net/signe/
- http://www.radarzine.com/blogg/shelley
- http://anewkindofmetal.blogg.se/
- http://metrobloggen.se/niotillfem

Ladda upp 1 pic på din snyggaste/finaste/sötaste kompis :D


Jag anser att alla mina vänner är mer eller mindre vackrast i världen, pga deras personligheter.
Dock så har jag alltid älskat den här bilden på min vän Madeleine.



Största förebilden?

Oj, jag tycker att sånt där med förebilder är så himla svårt. Men när jag var yngre såg jag verkligen upp till sångerska i Evanescence, Amy Lee. Nu för tiden ser jag upp till de flesta som är öppet homo/bisexuella eftersom att jag inte är riktigt lika modig som dem.

Namn på någon du saknar!

FELIX! Vi har inte setts i mer än några timmar på 2,5 veckor! Men om du syftar på vänner så saknar jag i princip alla de jag inte träffat på senaste tiden, vissa mer än andra. Jag saknar Jonathan en jävla massa också, även fast allting är lite underligt just nu.

Finns det någonting du verkligen ALDRIG skulle ta på dig? (klädesmässigt alltså)


Manchesterbyxor känns inte riktigt som min grej..

Vad använder du för parfymer, om du ens gör det? xD

Jag glömde bort att du ville att jag skulle göra en liten parfymspecial i bloggen, du får ursäkta malin! Till ditt nöje (förhoppningsvis) har jag tagit en bild på alla parfymer jag äger och ringat in dem som jag använder oftast nu för tiden. Fast, vaddå om "jag ens gör det?" PÅSTÅR DU ATT JAG LUKTAR ÄCKLIGT?! Stryk imorgon Malin, fifan!

 

Gula; Nature's flurry edt - från Yves Rocher
Bruna; Nature, millénaire - från Yves Rocher
Lila (fast färgen är avskavd); Har inget namn och är köpt på ÖB. Men FAN vad gott den luktar!

Har faktiskt en till favorit, som inte kom med på bilden - och det är min Paris Hilton special edition parfym i en hjärtformad flaska ♥


Tack för alla frågor, det var roligt att svara på dem! Det här gör vi igen någon gång tycker jag :)

I NEED LOVE CAUSE ONLY LOVE IS TRUE

(Innan jag ens börjar skriva något; Ursäkta bloggtorkan! Jag kommer igång igen mycket snart, hoppas jag! Men intresset är ganska bortblåst just nu då jag har alldeles för mycket i skolan att göra.)

Som ni alla vet så firar den belgiska festivalen Graspop metal meeting 15 år i år, och detta tänker dem fira med den fetaste line-upen man kan tänka sig! Jag har tänkt åka i 2 år nu, men det har inte blivit av. Festivalbussen anordnar bussar som går till flera olika utlandsfestivaler och det vore väl ett riktigt äventyr! Och det kanske får bli mitt substitut till charter/solresa innan studenten, för någon sådan blir det inte alls för min del. Nej, då åker jag hellre och grillar mig i belgien i en vecka och ser på feta band!

To get to the point - Det trillade ner ett mail i min inkorg idag, med det första bandsläppet. Man kan då lugnt säga att dem verkligen inte håller någonting tillbaka, herregud. Ja, är ni redo? Här kommer det första bandsläppet;



Om inte det här är helt sick, vad är då sick?

JAG MÅSTE ÅKA!

SO TELL ME WHEN YOU HEAR MY HEART STOP

Världens impulsgrej - Anton smsade mig och frågade om jag hade sett new moon ännu. Det hade jag inte eftersom att jag inte kunde boka (har inget visa kort) och har inte haft pengar (och den hade faktiskt premiär i fredags haha). Hade dock tjänat en hundring i helgen och därför så åkte vi, en timme efter att han hade smsat, för att se new moon. Jag grät som ett litet barn och jag har till 100% en ny favoritfilm nu.

Jag tänker inte utveckla och berätta om vilken twilightfantast jag är och hur många olika bloggar, hemsidor, tidningar, internettidningar jag läser om dagen bara för att läsa om skådespelarna, böckerna och filmerna varje dag.. Men jag är mer "besatt" än de flesta ni känner till - Det kan jag lova. Jag håller mig dock lite lågt, för jag vet hur jävla mycket skit många av fansen får stå ut med tyvärr, haha.

Och snälla, skriv på den här listan för att rädda Midnight sun!
Midnight sun är Twilight berättelsen berättad ur Edwards synvinkel som Stephenie Meyer aldrig skrev klart. Hon sände ut ett antal kopior på en oredigerad början på boken till några personer och såklart läckte allt ut på internet. Efter detta lessnade hon och satte projektet på hold, som man säger. Nu vet vi inte alls om den blir färdigskriven, men det vill och hoppas vi! Därför behövs din underskrift på den här listan, så att Stephenie får se hur mycket hennes arbete betyder för oss twifans.






FREUER FREI

Hej!

Jag har haft en sån otroligt rolig och fullspäckad helg så det har inte alls funnits tid för bloggen, men det vet jag att ni förstår. Jag har haft Elin och Malin här och båda två är mina barndomsvänner, helt underbara tjejer! Fast Elin har jag skrivit om förr - inte konstigt när vi har varit bästa vänner sedan tvåan (dvs snart i tio år, hihi).

Just nu sitter jag här och dricker lite kaffe samt lyssnar på Rammstein. Har tvättat nu på morgonen och bjudit mina vänner på en brakfrukost innan dem begav sig mot sitt tåg. Skrev även färdigt ett skolarbete nu på morgonen och nu känner jag mig nöjd. Resten av dagen kommer dock att bestå av mer plugg och lite städning, men det ser jag fram emot. Jag älskar känslan när man är klar med allt jobbigt, för då känns allting så jävla skönt! Haha :)

Jag sökte föresten nyss fotopass till Rammstein, det kan man nog drömma om iofs.. Haha!

Och föresten, frågestunden som jag la upp för en stund sedan - svaren kommer när jag anser att jag har fått nog med frågor att svara på. Känns lite tunnt nu tycker jag, haha.

Så ställ en massa pinsamma frågor i min frågestund här!




Till Lindemann är sådär snuskig, porrig och äcklig så att han blir sexig. Helt insane!

picsource

FROM SCREAM TO SCREAM

Idag är jag trött och somnade nyss en stund på soffan. Känner mig lite halvpigg nu och glad = har precis insett att jag inte sovit bort hela eftermiddagen (trodde nämligen att klockan var typ 6 när hon inte ens är 4). Sitter nu med ett glas cola framför mig och försöker ta orken till mig att hämta min religionsbok och ta itu med frågorna om kristendomen, yeha skitroligt.


Jag tänkte dra igång en frågestund hade jag tänkt, eftersom att jag fått en hel del nya läsare på sista tiden. Så, ställ en massvis med frågor som jag kan besvara imorgon eller något sånt! [Ingen fråga är för liten eller för stor]


STÄLL FRÅGOR TILL FRÅGESTUNDEN NU!






Söt bild från i somras. Tjejen som sitter brevid mig är min allra bästa vän i
hela världen och hon kommer hit imorgon eftermiddag. då ska vi ha idokväll och mysa med popcorn och annat smått och gott.

AND NOW YOU'RE SCREAMING




Så vilka är Escape the fate?
Escape the fate består av medlemmarna Craig Mabbitt (vocals), Robert Ortiz (trummor), Max Green (bas, backup vocals) och Brian Money (gitarr). Bandet bildades i Nevada år 2004 och har sedan dess släppt 2 album - "Dying is your latest fashion" (2006) samt "This war is ours" (2008).

Pga drogproblem blev originalsångaren Ronnie Radke kickad ur bandet 2008 och efter detta blev han inblandad i en mordhärva och sitter nu i fängelse. Han beräknas att bli frisläppt den 15 december i år. Ronnie ersattes av den forne Blessthefall sångaren Crag Mabbitt (nuvarande sångaren) och de släppte snabbt sitt andra album.

Och varför skrev jag om just Escape the fate?
Många vet nog inte att dem är ett av mina absoluta favoritband och att jag, för ca ett år sedan, var helt totalbesatt av sångaren Craig Mabbitt. Jag hade en fetare kändiscrush på honom än vad många tjejer har på Robert Pattinson idag alltså - dvs scaaaary! Men han är verkligen en av de snyggaste, hetaste & sexigaste killarna jag vet, I can't help it! Kika bara i videon till the flood samt videon till 10 miles wide där nere - SO HOT!

"Dying is your latest fashion"
- Kanske det snyggaste omslaget ever!










WHEN EVERY STAR FALL BROUGHT YOU TO TEARS AGAIN

En gammal klassiker och möjligtvis världens finaste video




Long ago
Just like the hearse you died to get in again
We are so far from you

Burning on just like a match you strike to incinerate
The lives of everyone you know
And what's the worst you take (worst you take)
from every heart you break (heart you break)
And like the blade you stain (blade you stain)
Well I've been holding on tonight

What's the worst that I can say?
Things are better if I state
So long and goodnight
So long not goodnight

Came a time
When every star fall brought you to tears again
We are the very hurt you sold
And what's the worst you take (worst you take)
from every heart you break (heart you break)
And like the blade you stain (blade you stain)
Well I've been holding on tonight

What's the worst that I can say?
Things are better if I state
So long and goodnight
So long not goodnight
And if you carry on this way
Things are better if I state
So long and goodnight
So long not goodnight

Can you hear me?
Are you near me?
Can we pretend to leave and then
We'll meet again
When both our cars collide?

What's the worst that I can say?
Things are better if I state
So long and goodnight
So long not goodnight
Well if you carry on this way
Things are better if I stay
So long and goodnight
So long not goodnight

I WANT YOUR LEATHER-STUDDED KISS IN THE SAND

Okej, i ärlighetens namn så orkar jag inte fixa till bloggdesignen idag. Satt och kikade igenom lite för att försöka hitta felet, men gav upp otroligt snabbt och blev mest bara irriterad. Så, ni som använder er utav internet explorer - än så länge får ni ursäkta!

Nu sitter jag istället här och svarar på frågor om filmen "Super size me" som jag kikade på för ca 20 minuter sedan. Filmen var otroligt bra och den sätter verkligen igång tankeverksamheten. Känns inte som att man kommer äta på McDonalds på några veckor (fast jag vet att jag kommer att vara sugen på en cheese redan imorgon). Är inte alls på humör för att plugga, but that's life!





 


YOU KNOW THAT I COULD USE SOMEBODY

Idag på min samhällslektion så satt vi i en datasal, en datasal där endast internet explorer fanns tillgängligt. Jag klickade in mig på min blogg och såg till min förvåning hur sjukt förjävlig den såg ut! Ni som klickar er in på min blogg och använder er utav internet explorer - ni får ursäkta! Jag har använt mig utav mozilla firefox så länge jag kan minnas, och därefter ser min blogg bäst ut där - då jag designar den där. Ska försöka fixa problemet under dagen, tills dess - håll ut!



CONSTELLATIONS STRUNG UP LIKE BARBED WIRE


Idag känner jag mig lite småtom och vet inte riktigt vad jag ska dela med mig av här i bloggen.
Jag kan i alla fall tipsa om ett band som jag återfunnit nu den senaste tiden. Lyssnade väldigt mycket på dem för ca 1-2 år sedan och lyckades komma in på deras lastfm i förra veckan och blev lite nostalgisk. Bandet jag pratar om är The blood brothers! Dem finns både på spotify (men ni får inte förväxla dem med dem där hiphoparna som också heter the blood brothers) eller ja, i alla fall ett album. Det hittar du här! Sen så kan du söka på youtube också, för där finns dem med. Fast vänta er inget nytt från dem - de splittrades 2007 :< Lite synd måste jag då säga!

Tänkte även passa på att säga att jag är glad och tacksam över att så många verkar ha hittat till min blogg den senaste tiden. Jag vill hälsa er välkommna och jag hoppas att ni kommer tillbaka - ofta!

PS - Ikväll ska jag även slänga ihop en portfolio och söka lite fotopass samt journalistjobb på sommarens festivaler samt kommande konserter. Ni får önska mig lycka till! - DS

4 awesome songs by The blood brothers

Set fire to the face of fire
Spit shine your black clouds
Crimes
My first kiss at the public execution

picsource

FOR A SHIP THAT NEVER SET SAIL

Nu är jag hemma efter helgens äventyr och nu känner jag mig ganska sliten. Kom hem från skolan redan runt 11 och hade då skrivit två prov, så min hjärna är helt urpumpad på kunskap och energi. Jag behöver dock plugga en del nu i eftermiddag också (somnade på soffan när jag kom hem från skolan, därav har jag inte kommit någon vart ännu) om jag ska klara veckans olika deadlines.

Så, i lördags var jag i Stockholm tillsammans med Max och Jessica på ett hemligt uppdrag. Tänker inte alls säga så mycket om det, utan det får ni klura på lite själva (fast jag tror då verkligen inte att ni kommer att komma på något). Tills ni har listat ut det så får ni kika på lite ledtrådar - bilder!









Caliban - The beloved and the hatred

I HAVE NOTHING LEFT TO SAY

Hinner med en liten update innan jag beger mig mot tåget och Gävle!
Ikväll blir det utgång och lite annat fint tillsammans med malin och hennes vän therese. Vi ska gå till något dansställe om jag har fattat det rätt, så den här gången blir det inte till att bara sitta i soffan och bli fullare och fullare, haha. Imorgon far jag iväg tillsammans med Max (från Maxim) samt Maxim's projektledare till huvudstaden. Där ska vi på ett top secret mission - som ni kanske får veta mer om lite senare ;D 

På lördag eftermiddag far jag förhoppningsvis till Felix och kramas lite, om han orkar. Han är sjuk och vill nog inte ligga och snora ner mig - så jag hoppas på att han hinner bli bättre. På söndag kommer jag att plugga tills hjärnan blöder, usch.

Är det någon mer än jag som alltid pluggar på söndagar?


Fierce bilder från signering i Paris med ADR & BMTH









source

WE HAD OUR KNIVES DRAWN

 


MY POOR SWEETHEARTS

Uh, jag tycker oerhört synd om Kill hannah just nu. Varför? Jo, kika här:



Jag ser inte meningen med att stjäla en bil. Idioter! Hoppas att
polisen i Philly får tag på dem/den som gjort det snabbt.

Edit: Glömde skriva att dem blev tvungna att ställa in resten av sin turné!

Minns ni för ca ett år sedan, vad som hände dem då? För er som inte vet
så började deras turnébuss att brinna när de låg och sov. Ingenting gick att
rädda i princip så de fick all sin utrustning förstörd. Det enda som inte brann
upp var deras merch som de hade i en separat liten vagn. Herregud, dem
är olycksföljda mina fina kill hannah grabbar :C

IT INVOLVES SOME HEAVY TOUCHING

Lite småmysigt att snacka med basisten i BMTH över twitter;




Någon som har sett the goonies föresten? Haha

BAD ROMANCE

♥ Kan lätt säga att det här är en av årets bästa singlar, om inte DEN bästa ♥

 

Kanske inte bara årets bästa heller? Årtiondets bästa? Mina öron har aldrig mått såhär bra!
Och ni måste hålla med om att Gaga är sjukligt het? Jag skulle göra vad som helst för att få
glida ner i en säng med henne. Jag har lyssnat igenom låten säkert fem gånger nu och den
blir fan bara bättre och bättre. Give me Stefani Joanne Angelina Germanotta and make her
my girlfriend, NOW! Och tack RedOne för att du skrivit/producerat ännu en världshit!


DANCE IN THE DUST

Jag har glömt att dela med mig av en fin liten nyhet till er finisar! Den 29 september så släppte Kill hannah sitt nya album "Wake up the sleepers" och oj vad fint och bra det är! Vet inte om så många av mina läsare lyssnar på Kill hannah, men jag kan berätta att det är ett väldigt fint band som kommer från Chicago som jag har lyssnat på i flera år. Deras cd "Until there's nothing left of us" är en av mina absoluta favoritskivor och jag har sett samt träffat dem två gånger, i Stockholm.

Nya skivan gästas av Benji Madden (Good Charlotte), Amanda Palmer (Dresden dolls) och Chibi (the birthday massacre). Låtar med dem fina personerna + finaste Kill hannah? Det kan ju inte bli så mycket bättre. Vill du lyssna på nya skivan så finns den på spotify och om du inte har spotify kan du säkert bläddra fram lite på myspace och youtube.



WHEN ALL COLORS BLEND TO BLACK

Titta vem som kommenterade min blogg nyss;

Det var lite gulligt tycker jag :)


Och här är även en fet intervju av Mulatschag tv med Skinny, Cat samt Whippie som ni kan
kika på om ni inte har något för er (som ni kan kika på ÄVEN om ni harnågot annat för er).
Skinny postade den på sin blogg i torsdags.

 


BAKPÅ MIN CYKEL, HÖLL DU MIG, SOM I KRAMP


Jag hoppas att ni har lyssnat igenom den nya cd'n från
Kent (Röd, åh underbara röd), för den är otroligt bra! Låtarna finns säkert på youtube men om ni som mig har spotify, så kan ni bara söka på Kent där - för röd finns nämligen där också! Den är bättre än jag hade förväntat mig (och då är det stort) och ja, den är helt underbar bara! Jag har redan hunnit skaffa mig favoriter och det kommer du också snabbt att göra, bara du sätter dig ner och lyssnar på denna underbara cd. Personligen så tycker jag om utveckligen av soundet (dem har fortsatt att spinna på det soundet som de påbörjade på tillbaka till samtiden) men jag tror nog att många inbitna kentfans inte kommer att gilla're.

För att fira den underbara ankomsten av Kents nya cd så har jag pillat ihop en liten spotifylista. Den innehåller alla mina favvisar med ett av världens finaste band - Kent såklart! Listan hittar du här samt i den där lilla fliken där uppe under min header som heter ♥LOVE♥LOVE♥.

Här och här hittar ni föresten recensioner på röd också, utifall ni skulle vilja läsa lite!

P.S
Jag tänkte lägga upp en liten screenprint här på själva låtlistan, så att ni kunde lyssna på t.ex. youtube om ni inte har spotify, men playlisten blev så ofantligt lång så att det skulle se konstigt ut om jag la upp den här. Ni får helt enkelt sörja att ni inte har spotify och lyssna på den här fina låten istället kanske.
D.S

 

min fina kentsamling (+ boxen som jag inte hade när bilden togs. bilden är väldigt gammal)


När du grät på festerna
Var jag aldrig bjuden in

DO THE HELEN KELLER AND TALK WITH YOUR HIPS

Nu tänker jag dela med mig av en stor hemlis och nu ska ni känna er speciella! Det är jättefjantigt och så, men det bara är så. Jag hatar när folk börjar lyssna på samma band som mig, och det gäller även mina nära vänner. Därför händer det inte att jag tipsar om så många relativt okända band i min blogg - jag vill ha dem för mig själv. Det är larvigt och jag ska försöka skärpa mig och se det som att jag delar med mig av något bra till alla andra, istället för att tänka att folk bara härmar mig (för jag hatar verkligen folk som härmar). Så för att försöka bättra mig, så tänker jag tipsa er om ett band. Detta band är snuskigt bra och jag kan lyssna i flera timmar i sträck. Vet inte om många av er har hört dem, men jag älskar verkligen 3oh!3. Dem får mig alltid att bara må så jävla bra! Dem är väl inte precis okända, men det är inte många i min umgämgeskrets som lyssnar på dem, jag vet faktiskt ingen alls.

> 3oh!3 @ Spotify <




"X's on the back of your hands,
Wash them in the bathroom to drink like the bands,
And the set list, you stole off the stage,
Had red and purple lipstick all over the page"


SEX SEX SEX AND DON'T FORGET THE VIOLENCE

Okej, jag vaknade 13.30 och det är söndag idag, dvs - jag kommer att vara dödligt trött på måndagmorgon i skolan. Känns helt konstigt att det är dags för rutiner och buss varje morgon igen, nu när jag har haft lov i en vecka och prao i en vecka. Men det ska bli skönt att komma igång och beta igenom de 6 ynka små veckorna vi har kvar innan det är dags för jullov.

Sitter och klurar lite på vad jag ska köpa i julklapp till alla. Jag älskar att köpa julklappar och ge bort, men jag hatar att det ska vara så svårt att komma på vad man ska köpa till var och en. Har ni något tips på vad man kan ge sin pojkvän, till exempel?

Just nu; Nine inch nails


En ren besvikelse på arvika men en ren glädje på cd hemma i rummet.




Jag har nog aldrig skrivit ordentligt om Kent i min blogg, aldrig uttryckt min åsikt om detta hypade band. Jag är en av dem som lyssnat på Kent sedan urminnes tider, praktiskt taget sedan jag någonsin ens hade ett intresse för musik. Jag äger 5 cdskivor + boxen (självklart) och kan mer eller mindre alla låtar värda att kunna, by heart. Jag vet inte om jag har någon speciell favoritlåt men gravitation, istället för ljud och du var min armé är fina och om jag var tvungen att välja en favoritskiva så skulle jag välja Verkligen.

Jag slutade nästan helt att lyssna på kent, förutom någon enstaka låt lite då och då, när hela "kentvågen" kom. Dem hade för mig varit ett stolt självständigt band som klarade sig bra på de fans de hade och inte behövde hela Sverige efter sig, och därför gick ifrån hela idén när de blev "mainstream".

Jag har dock lyssnat på Kent i flera år och började lyssna på dem när jag var omkring 10 år. Jag var den ende personen i min ålder som lyssnade på dem och min mamma totalt avskydde dem (jag vet fortfarande inte varför, för idag tycker hon då om dem). För mig var dem en gång i tiden precis allt och jag nästintill dyrkade marken de gick på.

Med nya cd'n röd kommer även min kärlek, sakta men säkert tillbaka. Jag vet inte varför den kommer krypandes just nu, men det känns bra och det sticker lite i mig när jag tänker på hur jag dissade dem på arvika 08 för att sitta och ta betalt vid "lyxtoaletter". För att kompensera funderar jag på att lägga ut 400kr och köpa en biljett till deras spelning i Gävle i mars, men jag ska fundera i någon dag till.

Och om ni vill läsa något mysigt så kan ni läsa QX's exklusiva intervju med Kent, den är helt jättehärlig! Och bilderna är så mysiga så att jag vill skriva ut dem på mitt finaste fotopapper och slänga upp dem på väggen. Intervjun hittar du i en pdf-upplaga av tidningen som finns här!


PS - Tänkte även berätta att Kent nyligen släppte en singel som heter "2000" och om ni inte viste det så kommer den inte att vara med på Röd. Den är skriven som vinjett till UR-serien hemlös och finns att lyssna på, både på spotify och youtube - DS


THE MORE YOU CRY YOUR ASHES TURN TO MUD

Klockan är inte ens sju och jag ska strax iväg till min praktikplats, Humlans förskola. Jag har missat mina tre första praktikdagar pga en influensa utan dess like men nu är jag uppe på fötter igen och ska ta dem med storm. Snoriga näsor och en massa bakterier, here I come!

I SEE HELL IN YOUR EYES

Okej, jag vet att halloween är över för den här gången - men eftersom att jag var bortrest över halloween så tycker jag att jag borde få ta igen det i bloggen nu lite såhär i efterskott. Därför tänker jag idag tipsa om tre alldeles förträffliga vampyrfimer!



Lestat är vampyr, men blev trött på "livet". Han la sig för att sova ett bra jävla tag och vaknar sedan upp igen pga metalmusikens mystiska och sköna toner. Han tar ett band under sina vingar och gör dem till sina, blir världskänd. I texterna ger han ut vampyrhemligheter och medger även i press att han är en vampyr, på riktigt. Den viktigaste regeln man lever under som vampyr är sekretess, att aldrig berätta för någon av en annan "ras" att man är vampyr, och därför blir resten av världens vampyrer lagomt arga på Lestat som nu är ute efter honom. Vad dem inte vet är att det är något mörkt, stort och mäktigt som har fattat tycke för Lestat och kommer att skydda honom med all sin kraft.

Filmen är baserad på boken med samma namn av den underbara Anne Rice och i rollerna ser ni Aaliyah, Stuart Townsend (), Marguerite Moreau och Lena Olin. Detta är min absoluta favoritfilm och om ni inte redan har hört soundtracket så beordrar jag er att göra det nu! Artister som Chester Bennington, Jonathan Davies, Marilyn Manson och Kidney Thieves medverkar.




Handlar också om Lestat (som dock spelas av Brad Pitt den här gången) som berättar om hela sitt liv för en ung tidningsskribent. Han berättar om sin "födsel", hur dem gör för att inte bli upptäckta, hur de aldrig finner någon som är som de även fast de letar så febrilt osvosv. Själva storyn är otroligt bra och är precis som Queen of the damned, baserad på boken med samma namn av Anne Rice. Denna film stärks även av de magnifika skådespelarinsatserna som görs av bla. Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst och Antonio Banderas. Detta är en perfekt film att kika på under halloween! (Ja, jag vet att ni får vänta i ett år nu .. Men ni kan se den även när det inte är halloween, okej?)







Klassikern! Jag tänker ta för givet att alla ni som påstår att ni älskar vampyrer redan har sett den här och älskar den (okej, kanske inte älskar - men ni måste tycka om den). Den är baserad på boken Dracula skriven av Bram Stoker och har en ganska bred handling. Filmen inleds i alla fall med att en fastighetsmäklare åker iväg till Transylvanien för att låta Greve Dracula skriva på ett fastighetsköp i London. En bild som mäklaren har av sin älskade får Dracula att minnas sin kärlek till en prinsessa för längesedan som tog sitt liv. Han lever i tron om att det är hon som har kommit tillbaka och vill återförenas med henne.

I rollerna ser vi bla. Keanu Reeves, Anthony Hopkins, Gary Oldman samt Winona Ryder.


I WANNA KILL YOU, DIG YOU UP & DO IT AGAIN

Detta är ett inlägg speciellt tillägnat Fredrika, som jag suttit och knåpat ihop. Fick gräva djupt i mitt bildarkiv och leta ett tag efter cdn med bilderna på, men nu har jag äntligen hittat dem. Hade tänkt skriva om en konsert jag var på i april 2007, men uttökar lite och skriver om de 3 första "stora" konserterna jag var på i mitt liv. Varnar er om att det här inlägget blir ganska långt (samt att jag absolut inte var bra på att fotografera under konserter på den här tiden), but here it comes!

1. MY CHEMICAL ROMANCE - 8 november 2006

Jag & min bästa vän Elin var iväg och vi viste inte ett skit om konserter. Vi viste bara att vi älskade mcr och att vi bara inte kunde missa dem! Vi kom dit ca 3 timmar innan insläpp och kön var seriöst OÄNDLIGT lång (det är fortfarande en av de längsta köer jag någonsin sett utanför en konsertarena). Som tur var så hittade jag 3 kompisar nästan allra längst fram i kön, där vi slank in. I pausen mellan förbandet (franky lee) och mcr så tappade jag bort elin och lyckades pressa mig allra längst fram vid kravallerna. Jag fick ont som fan och var relativt livrädd. Tanken som gick runt i skallen hela tiden var "ska det göra såhär jävla ont?" och nej, det skulle det nog inte - för det är inte många konserter som gjort lika ont som denna. Men jag ångrar ingenting om det var underbart!

 

 

 


2. WEDNESDAY 13 - 17 april 2007

Hade inte lyssnat på dem speciellt länge, men hade nött in cd'n "fang bang" som de släppte någon vecka innan och for iväg med min dåvarande pojkvän Martin. Jag minns att det inte var någon kö alls och att det inte alls var mycket folk på konserten. Förbandet velvet 69 var ganska kassa (men jag minns att jag tyckte att sångaren var snygg) och blev bara kassare när sångaren tog ett litet vykort med en bild av bandet och häftade fast på sin mage med en häftapparat. När wednesday äntligen klev upp på scenen så blev det mer drag i lokalen och innan dem spelade låten "dawn of the dead" hade de smygit iväg och bytt om till vita skjortor med hur mycket blodstänk på som helst. Dem spelade inte bara wednesday låtar utan dem spelade även murderdolls samt frankenstein drag queens låtar.

 

 

 

3. GOOD CHARLOTTE - 29 maj 2007

Efter misstaget på mcr att komma någon timme innan insläpp så åkte jag och Elin mycket tidigare till nästa konsert vi skulle på tillsammans, Good charlotte. Klockan ett kom vi till globens annex och fick en plats relativt långt fram - men ändå inte längst fram. Förband var neverstore (och detta var den första av 8 spelningar jag såg med dem) som var riktigt bra. Good charlotte var sjukt bra men jag minns faktiskt inte så mycket, mest bara att det var omöjligt att ta sig längst fram och att planscherna utanför var för dyra så att jag istället köpte en signerad neverstore plansch, haha!


(obs: alla bilderna i det här inlägget är mina medans ingen av filmerna är mina, okej?)


I NEVER WANTED TO DANCE WITH NOBODY BUT YOU

Jag tänker göra något oerhört komplicerat, men det kan nog vara ganska roligt att kika igenom. Jag tänker skriva ner en låååång lista över precis alla band jag någonsin har sett! Okej, inte precis alla - men alla som är värda att nämna i alla fall. Längre ner finner ni även en liten lista på de band och artister som jag fortfarande väldigt gärna vill se innan dem slutar / jag dör.

Band jag har sett:

marilyn manson, my passion x 2, wednesday 13, HIM x 2, Neverstore x 8, familjen, MUCC, hardcore superstar, nine inch nails, koRn, depeche mode, the sounds x 2, rage against the machine, deathstars x 2, bring me the horizon x 2, hadouken!, dead by april, sonic syndicate x 2, as i lay dying, horse the band, story of the year, atreyu, my chemical romance, hopes die last, lady gaga, slagsmålsklubben, aiden x 2, kill hannah x 2, sign, good charlotte, pain, mustasch, melody club x 3, negative, turbonegro, paramore, europe, shout out louds, håkan hellström, detektivbyrån x 2, röyksopp, opeth, alice in videoland x 2, robyn, welle: erdball, markus krunegård, the mars volta, death cab for cutie, the kooks, combichrist, the go! team, moto boy, hellacopters, doktor kosmos, takida, raised fist, disco ensemble, afasi & filthy, red cell, attack! attack! osv (säkert glömt någon)

Band jag ska se innan jag dör / dem lägger ner:

- Linkin park (ställde in på hultan 08.. jävla skit!)
- Mindless self indulgence
- Caliban
- Iron maiden
- Parkway drive
- All shall perish
- Mötley crüe
- Papa roach
- August burns red
- + någon mer (kommer inte på fler just nu, men kanske sen)



MINGEL / EFTERFEST

Efter en helt makalös halloweenfest på maxim så började folket dra sig ur lokalen. Jag var upp och fick en plansch signerad av bandet, som senare möjligtvis ska lottas ut. Efter detta så drog vi oss mot "chillrummet" och satte oss i en soffa - Snart var det dags för efterfest! Vi började smutta på lite öl, ta långa rökpauser och mingla runt med alla de personer som gjort kvällen till en helt oförglömlig kväll. Efter en stund säger Max att bandet är på väg ner och efter en stund kom skinny & whippie ner. Satt tillsammans och drack, snackade en massa skit och hade det allmänt trevligt.

Jag hoppas att ni hade en trevlig halloween! Vad hade ni för er?

Här kommer lite bilder på vad jag hade för mig;




såhär såg vi ut, en vampyr, en zombiebarbie & en död nörd!



vi umgicks även en del med alex aka elvis



på efterfesten chillade jag med skinny. han måste vara en av de gulligaste jag träffat



SKÅL!



jag gör i princip samma pose på alla bilder.. var väl stolt över tänderna eller något
whippie sitter lite mer till höger, synd att han inte syntes på bilden



kristoffer & skinny i elins peruk. haha, skrattade så sjukt mycket. gjorde han med iofs!
han har även lagt upp en bild på sin blogg när han har peruken på sig, haha.



finaste gänget, whippie, linda & skinny



HAHA! whippie, skinny & kristoffer. underbar bild!



Vår rockstar-sovplats på maxim. Hade lagomt ont i ryggen på morgonen! La oss iofs inte
förrän klockan 6 typ, haha. Skönt att vi kunde sova kvar dock.



Köpte ingen tröja, för jag hade inte pengar med mig. Min lillchef fhat teeze tyckte synd om
mig,så hon gav mig den här tröjan - som hon hade fått av skinny. Nu har jag dock svettat ner
den totalt, då jag ligger hemma i hög feber osvosv. Lovar att jag har fått svininfluensa, haha!

Fler bilder hittar ni på min facebook - linda igglund

RED CELL / DEATHSTARS @ MAXIM

Några av bilderna jag tog under red cell & deathstars


























Red cell @ spotify
Deathstars @ spotify

DEATH DIES HARD


(en av toaletterna på maxim, läskigt inredd inför halloweenfesten, bildkälla)

 

Halloweenfesten på maxim fick jättefina recensioner i både Gävle dagblad och arbetarbladet. Det var jätteroligt och jag är tacksam över att jag fick vara en del av allt. Ser fram emot framtida jobb och att få träffa alla fina personer på maxim igen!

Bilder från deathstars & red cell samt allt mingel, kommer i 2 separata inlägg!

 

Recension @ GD
Recension @ Arbetarbladet

RSS 2.0