Gimme gimme some of that vampire money c'mon!

Helfula iphonebilder.

Att se my chemical romance i Stockholm i fredags var som att resa tillbaka i tiden. Överallt såg vi dem som vi en gång var och vi kände oss gamla som aldrig tidigare (allra mest när vi blev sociala med 15åringar i kön som faktiskt kallade oss just gamla). Men det kanske var sant på ett sätt, dem var ju ändå ca 10 år gamla första gången vi såg mcr, haha. Lagomt överförfriskade steppade vi in i Annexet (efter en arenaflytt, då konserten egentligen skulle varit på hovet) och intog platser längst fram. Det förtjänade vi efter våra 4-5 kö-timmar i snöstorm, faktiskt. Till slut blev det dock jävligt tråkigt att stå där och bara hänga så vi gled mer in i den stora massan och skrek / hoppade / sjöng.

Det finns inte speciellt mycket att klaga på, verkligen. Det jag skulle vilja klaga mest på är publiken, då den bestod av 13-16 åringar som bara hade hört the black parade- samt Danger days-skivorna. När äldre låtar spelades så var det knappt någon som sjöng eller rörde sig, inte ens under Helena - vilket gjorde mig lagomt jävla sur. Nu har inte jag någon rätt att köra över andra och säga att dem är dåliga på något sätt, men det kändes jävligt tråkigt för oss som har lyssnat länge då det till slut fick konsekvenser så att säga.. Eftersom att nästintill ingen verkade uppskatta de äldre låtarna så lät de bli att spela den ena encore-låten de hade, från första skivan: Vampires will never hurt you, och avslutade det hela endast med Bulletproof heart från nyaste. Made my heart break in two!

Annars så har MCR utvecklats musikaliskt något enormt, men kanske också blivit lite fega. Dem rör sig knappt på scenen längre (förutom frankie, han kommer alltid att vara galen) och Gerard fegar ur genom att sänka alla de höga tonerna i de flesta låtarna. Om det är lathet eller feghet, det vet jag inte - men tråkigt är det. Sen måste jag även inflika, även fast jag vet att det är det som turnéerna går ut på, men det var tragiskt mycket från nyaste cdn. Hoppades på åtminstone någon låt från första och även this is how i disappear samt dead! från the black parade. Men jag är ändå nöjd med setlisten, för det var en skön blandning.

Setlist
0. Look alive sunshine (intro)
1. Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na)
2. Thank you for the venom
3. Planetary (GO!)
4. Hang 'em high
5. SING
6. Vampire money
7. Mama
8. The only hope for me is you
9. House of wolves
10. Summertime
11. I'm not okay (I promise)
12. Famous last words
13. DESTROYA
14. Welcome to the black parade
15. Teenagers
16. Helena
17. Cancer
_______________

18. Bulletproof heart

Filmade bara litegrann av famous last words samt welcome to the black parade.
Jag är alldeles för lat för att orka filma en hel låt, ni får ursäkta.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Verkligen skittråkigt att de inte spelade vampires will never hurt you :(

2011-03-27 @ 13:46:33
URL: http://yohani.devote.se
Postat av: natalie

Konserten var grym! Jag och kom kompis hamnade också allra längst fram! :D då hade vi köat i tolv timmar, så jäkla kallt var det, men såå värt! :)

Tyckte också att det var lite tråkigt att många inte kunde låtarna osv, men det viktigaste är ju ändå att man själv vet att man kan låtarna! (:

2011-04-07 @ 23:33:45
URL: http://nataliiehallqvist.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0